Fotoalbum

3. og sidste del

 

Hejlsminde Camping

Så kom dagen hvor vi skulle til at bryde op efter nogle dejlige dage på Lærkelunden. Vi sætter kursen nordover, uden andet mål, en at der lige skal gøres holdt i Christiansfeld, vi skulle da gerne have honningkager med hjem, samtidig vil vi lige tage lidt billeder fra denne historiske by, men kan råde læserne til at bruge linket http://www.visitchristiansfeld.dk/ , da det vil kræve meget plads at beskrive alt hvad der er vær at se i denne by. Vi kunne dog godt finde på at tage en tur engang for at lave en lidt større billede reportage om alle de skønne bygninger der er her.

 

Christiansfeld syd for Kolding er Brødremenighedens og honningkagernes by! Byen blev grundlagt i 1773 af herrnhuterne, som flyttede hertil fra Holland. I løbet af kort tid blomstrede Christiansfeld og blev kendt som en by med unikke håndværk.

 

Vi fortsætter til en for os ukendt campingplads, www.dk-camp.dk/hejlsminde  som ligger i et utroligt smukt og historisk område. Her har der gennem tiden både været svenske og tyske tropper der har gjort som det passede dem, hvilket man kan finde mange vidnesbyrd om. Skamlingsbanken ligger også indenfor rimelig afstand fra campingpladsen, vi var her en regnfuld eftermiddag, men alligevel kunne man skimte pylonerne på Lillebæltsbroen i regnen.

 

Campingpladsen er en dejlig plads, bygget i terrasser, så alle har udsigt over vandet. Alt er holdt i en utrolig høj standard, dog vil jeg sige at pladserne er lige små nok, ud fra den størrelse campingvogne og telte der bruges i dag. Der er en del fastliggere på denne plads, hvilket man godt kan forstå med denne beliggenhed. Vi blev kun 2 dage på denne plads, da vi skulle hjem til familiefest, men det er vores hensigt at komme igen for at se lidt mere af området.

 

Hjemturen blev lagt forbi KG Camping i Kolding, da vi gennem længere tid har gået og puslet med tanken om at få en mindre og lettere campingvogn. Dette for at være mere miljøbevist, omkring forbruget af diesel og samtid åbne mulighed for en mindre bil en vores 4X4, mere herom i en anden artikel.