Fotoalbum

 

27. juli 2009

 

Så fik vi vores lette campingvogn

Egenvægt 1030 kg totalvægt 1300 kg.

 

På vores tur hjem fra Sønderjylland, blev vejen lagt forbi Kolding, med www.kg-camping.dk som mål. Vi havde været der for et par dage siden, da vi lå på Hejlsminde Strand Camping, og her stod den Tabbert Rossini som lige passede til os, en 450 HTD KG Special, med en masse udstyr i.

Morten Gravgaard og jeg havde stået og taget lidt gas på hinanden, ved vores forrige besøg, jeg mente at det var mig som skulle have en pose penge oven i handelen, men han havde en anden opfattelse.

 

Nu havde vi vores Tabbert Vivaldi 495 HE med, så han med egne øjne kunne se, at vi havde passet godt på den i de 5 år der var gået, siden vi kørte fra firmaet med en ny campingvogn på krogen. Morten måtte også indrømme, at der ikke var noget at komme efter, så vi skulle så bare sætte os ned og finde den rigtige byttepris. Allerede nu kan jeg sige, det er en stor glæde igen at skulle handle med dette firma, nok en af landets bedste campingvogns forhandlere.

 

Efter nogen snak frem og tilbage, om ting vi ønskede skulle med i handelen, endte det med at vi kunne underskrive en slutseddel, som jeg for mit vedkommende er godt tilfreds med, jeg tror at det samme gør sig gældende for Morten. Vi aftalte at vi kom ugen efter med vores cv og fik så den nye med hjem, så var der tid til at De kunne montere den Truma Mover vi skulle have på den, samt lave TV skabet om så vores fladskærm kunne være der.

 

Da nu handelen var på plads, kunne vi tage KG Camping’s nye domicil i nærmere øjesyn. Det er en meget flot og stor bygning, beliggende i det mest trafikerede lyskryds i Kolding, lige over for Kolding Storcenter. Der har tidligere været et lastvognsværksted på noget af ejendommen, men efter en kraftig tilbygning og meget hvid maling indendørs, er der ikke skygge af dette mere. Hele Deres udstilling, både af tilbehør (her er det Mortens søster Anette der regerer) og hallen med campingvogne, er utrolig dejlig at gå rundt i, der er masser af lys som strømmer ind af de store vinduer og med en højde på 9 meter til loftet er her masser af ”rum”.

Udenfor op mod det trafikerede kryds, holder der nye og brugte campingvogne, stillet op så der er plads omkring dem. Hele pladsen er selvfølgelig omkranset af et højt trådhegn og der er videoovervågning på hele pladsen.

 

Torsdag d. 23. juni var så dagen hvor vi skulle hente vores nye vidunder, vi kører fra Gilleleje kl. 7 og tager den med ro og gør et par ophold undervejs, så vi var hos KG Camping som aftalt kl. 11. Rossinien stod klar til afhentning og efter en kort gennemgang, Morten ”beklagede” sig over at han ikke kunne fortælle os gamle rotter så meget, var vi klar til at køre, jeg skulle bare lige tage et par billeder.

 

Kl. 13 efter et par meget hyggelige timer, kører vi så igen mod Sjælland, nu med vores nye campingvogn på krogen. Vores opfattelse af KG Camping og personalet er meget meget positivt, man føler sig utrolig velkommen og der bliver ikke presset noget ned over hovedet på en, som man ikke vil have.

 

Kort og godt omkring firmaet, et rigtigt Købmandshus, i ordets bedste betydning, eller på Jysk – ”ikke så ringe endda” – de er jo beskedne derovre.


Indretningen i den nye campingvogn

 

En del af vores læsere har spurgt os, - Hvorfor går I fra Alde centralvarme, til traditionel gas varme.

 

Lad os slå fast med det samme, vi var meget glade for Alde centralvarmen i Vivaldi’en, men skulle dette i den nye, ville det give en vægtforøgelse, og netop dette ville vi jo undgå, derfor skiftet til en lettere vogn, med almindelig gasvarme.

 

Vores formål med at skifte var, at få en campingvogn med en totalvægt på ikke over 1300 kg., så den kan trækkes af en almindelig bil som ikke er for diesel slugende, selvom man har passeret de 60, er det jo ikke forbudt at tænke på miljøet.

 

Samtidig camperer vi ikke så meget i ydersæsonerne mere, så vi har derfor taget beslutningen, det skal være en almindelig gasovn med blæser til at fordele varmen rundt i vognen. Men nu er vores nye campingvogn, udover den almindelige gasovn også udstyret med en UltraHeat, hvilket vi er meget spændt på at afprøve.

 

Der er også monteret en NX-5 alarm i den, som måler alle kendte gasser, så vi kan sove trygt på rastepladser eller i skoven, når vi er på vej op gennem Sverige. Alarmen er udbygget med udvendig bevægelsescensor, så hvis nogen nærmer sig, går denne alarm i gang. Det bliver så spændende at se, om den udløses hvis der kommer en ræv eller andre af skovens dyr forbi.

 

Der er lavet gasudtag på teltsiden, så der kan tilsluttes bl.a. gasgrill. I samme side er der også lavet udtag for 220/12 volt strøm, samt TV/SAT antennestik. Der er også monteret TRUMA Mover, så vi ikke skal knokle rundt med den, men stille og roligt kan køre den på plads.

 

Batteriet i den er et 82 Amp vedligeholdelsesfrit, nok til moveren og det lys vi evt. skal bruge når der ikke er strøm i nærheden, det bliver opladet fra bilen, når den er koblet til.

 

Lige en sidste installation som jeg nær havde glemt, der er også elektronisk vaterpas i den, hvordan dette virker, aner jeg ikke noget om, men det skal da afprøves når nu det er der.