Påsketur til Kivik

 

21. april 2014

Kivik, Sverige

Allerede i starten af februar, havde vi besluttet os for, at hvis det milde vejr fortsatte ville vi tage på en tidlig campingtur. Men det gik ikke helt sådan, vi har begge haft travlt på vores arbejde, og så var der en masse ting vi skulle have gjort, og det blev ved den ene weekend efter den anden, men i starten af april bestemte vi os for, at nu skulle vi have et par dage inden og lidt ind i påskedagene hvor vi skulle af sted.

Det bliver første tur med campingvognen, hvor vores Opel Astra 1.7 cdti er blevet ”tippet” fra de oprindelige 125 hk. til 155 hk., eller fra 270 Nm til 330 Nm – ændringen foretaget hos Opel, og ligger indenfor det lovlige. Det er en helt anden campingtrækker at køre med, men mere om dette på et senere tidspunkt.

Så tirsdag d. 15. april kører vi af sted mod Sverige, målet var Simrishamn på den svenske østkyst, her ligger der en campingplads lidt nord for byen, www.fritidosterlen.se - Den hurtigste vej ville være over broen til Malmø videre mod Ystad, og så direkte til Simrishamn.

Vi når betalingsanlægget på Øresundsbroen, kører ind i vognbanen med Brobizz, og kører under de angive 30 km. i timen, Brobizz’en giver lyd for godkendt, men den lille gule bom åbner bare ikke, og jeg kan ikke nå et bremse før vi rammer den med forruden. Jeg ser i bakspejlet at den rammer campingvognen, men er knækket, jeg stopper op for at se om der er sket skader på bil eller cv, men vi har været heldige, der er ikke sket noget, så jeg lader bom være bom, godt gal over det hændte.

Vi gør ingen stop på vejen mod Simrishamn, da vi gerne vil være der lige over middag. Vel fremme ved campingpladsen kører vi ind i indtjekningsbanen, men receptionen er lukket, og et lille skilt fortæller at den i påsken kun er åben fra 16:30 til 18:30 for indtjek. Herefter beslutter vi os for at køre til Kivik, hvor der ligger en lille god campingplads – www.kivikscamping.se - vi var heldige der var endnu ledige pladser, og hurtigt får vi alt på plads.

Denne gang skal vi ikke farte rundt og se en hel masse, vi skal bare slappe af, men en tur til Kristianstad – www.kristianstad.se/turism - som i år kan fejre byens 400 år, skal vi dog – ligesom vi også har bestemt os for en tur til Kiviks Musteri -   www.kiviksmusteri.se   -  som vi har glemt et par gange, hvor vi har være på Österlen.

Vejret havde vi også til dels med os, det småregnede lidt den første nat, men i dagtimerne var det solskin, dog uden de store varmegrader, men det gør heller ikke noget når det er afslapning og gåture, som denne tur var tilrettelagt efter.

Vi kan varmt anbefale Kivik Camping, den ligger utrolig dejligt i dette skønne hjørne af Sydsverige, her er masser at se på -  www.kiviktourism.se