Nye nummerpladeregler

Fra 15. november 2015 skal nummerplader på person- og varebiler være skruet fast med to skruer. Hver skrue skal efterfølgende have fastmonteret en hætte i samme farve som nummerpladen.
 

Det bliver lovpligtigt fra 2015, at bilens nummerplader skal være skruet fast. Lovens krav er, at pladerne skal skrues fast med to skruer. Efterfølgende klikkes en lille hætte i nummerpladens farve over skruerne. Hætten skal sidde så fast, at den skal klikkes af med fx en skruetrækker. Skruerne med hætter på skal være synlige på nummerpladen, så det ved syn kan konstateres om fastgørelsen lever op til lovens krav. Der er ingen krav til fastgørelse af nummerplader for påhængskøretøjer som fx trailere og campingvogne

 

Fastgør nummerplader nu

De nye krav til fastgørelse vil ikke forhindre tyveri af bilens nummerplader, men det vil besværliggøre tyverierne. FDM anbefaler, at du allerede nu fastgør dine nummerplader. Som medlem af FDM kan du hente skruer og plastikhætter på et af FDM’s testcentre. Er du ved at købe ny bil, bør du bede om, at bilen leveres med nummerplader, der allerede nu er fastgjort efter lovens krav.

Du kan også bestille tid hos et FDM testcenter og få nummerpladerne skruet fast. Som medlem får du for 200 kr. fastgjort dine nummerplader i nye rammer med rustfri bolte og møtrikker. Prisen er inkl. rammer. er du ikke medlem af FDM koster det 250 kr.

BESTIL TID: FDM testcentre

 

Guide:

Skru selv dine nummerplader på Det er muligt selv at skrue nummerpladerne fast. Du skal selv bore to sæt huller i nummerpladerne, som passer sammen med to af de huller, der allerede er i bilen. Du skal bruge: en boremaskine, en tusch og to skrue-sæt (skruer og hætter i nummerpladens farve).

 

1. Udmål og bor huller Fjern nummerpladen og den sorte klikramme. Under nummerpladen er der flere huller beregnet til fastgørelse af nummerplader. Find de huller, der matcher bedst.Mål ud til hullerne ved at holde nummerpladen op på plads og marker med en tusch, hvor de enkelte huller er på nummerpladen. Det er nemmest at borer i den hvide, flade del af nummerpladen. Bor nu forsigtigt de to huller.

 

2. Fastgør nummerpladerne Sæt nummerpladen tilbage i den sorte klikramme. Sæt skruerne i nummerpladen og fastgør nummerpladen til bilen.

 

3.Klik hætter på Til sidst sætter du de to hvide plastik hætter på skruerne. Der findes plastikhætter i gul, blå, sort og hvid, så hætten kan matche baggrundsfarven på de typer nummerplader, der findes.

4. Supplerende sikring Hvis du ønsker at sikre nummerpladen ekstra, kan du som et supplement også lime nummerpladen fast. Det er dog vigtigt, at du både limer og skruer pladen fast. Du kommer et lag montage lim for og bag på den sorte klikramme, før du sætter nummerpladen retur og skruer den fast. Til sidst kan du komme en smule montagelim i hætterne, før du klikker dem fast. Skal nummerpladen afmonteres ved skade af fx kofanger, vil der ved denne metode være risiko for at nummerpladen ikke kan genbruges. 

Fået stjålet nummerplader? Har du været så uheldig at få stjålet din nummerplade, skal du anmelde det til politiet, så der kan optages en politirapport. Derefter skal du tage kontakt til SKAT for at afmelde pladerne. Efterfølgende skal du købe nye plader, hvilket kan ske i et af FDM’s testcentre.

”Saxet” fra FDM’s side