Tur til Glasriget i Sverige

Sommerferie - 2014

Så blev det endelig juli måned, og vi skulle starte vores sommerferie. Planen var, at vi først skulle køre i løbet af lørdagen så der var ikke noget stress på fredag hjem fra arbejde. Lørdag morgen kl. 03.30 blev vi ringet op af Janne´s nevø, de holdt lige før Mårum, med et flækket bagdæk, og skulle være i lufthavnen kl. 04.30 – om jeg kunne køre dem. Selvfølgelig kunne jeg det, så de nåede deres fly til Florida.

Kl. 12.00 kørte vi så hjemmefra, med kurs mod Åhus hvor vi havde planlagt at blive i hvert fald et par dage, vi kørte igen over broen selvom det giver lidt ekstra km. - men det er betydeligt billigere end med færgerne. Campingpladsen var godt fyldt op, så vi var spændt på om der kunne blive en plads til os, vi var heldige der var en for et par dage, og det endda den samme som ved vort sidste besøg.

Søndag var en dag hvor vi havde bestemt os for at slappe helt af, og kun tage en tur til Mörum og se slusen ved Laksens Hus, vi har været der et par gange før, men skulle da lige se området igen og tage et par billeder.

Vi var også en tur forbi Rosarnas Camping som ligger 6 km. nord for Mörum, det var engang Caravan Club Sweden der drev denne plads, dengang var der næsten altid fuldt belagt, i dag holdt der ikke en eneste, sørgeligt for pladsen er rigtig pæn, men der er langt til alt.

Mandag bryder vi op fra Åhus, for at køre til Växjö, til www.evedalscamping.com – denne har vi været på for en del år siden, nu var det tid til et besøg igen. Der er ikke så meget at sige om denne plads, det er en Swecamp plads med ca. 160 pladser og 8 hytter. Pladsen kunne være rigtig god, men der er i vores øjne mange mangler, før den når den standard vi kender fra andre Swecamp pladser. Det er en plads med stor udskiftning hver dag, og vi blev her kun i 3 dage, så ville vi gerne videre.

Torsdag fortsætter vores tur, vi skal rundt i www.glasriket.se – og kommer til byen Boda, hvor vi skal se på glasværket Boda www.theglassfactory.se og det museum der er her med glas gennem deres tid. Efter et par timer her, går turen videre til byen Kosta, hvor der er et meget stort Outlet udsalg af glas fra Boda, Kosta Nova, Orrefors og ittala. For dem der godt kan lide ting i glas, er dette det rene slaraffenland, aldrig har vi set så meget samlet på ét sted, her kan simpelthen købes alt i glas.

Fredag fortsætter vi vores tur til Orrefors, hvor vi vil se fabrikken Pukeberg Glasbruk i Nybro www.pukeberg.se som ligger ca. 20 km. fra den campingplads i Orrefors, som vi var blevet anbefalet. Desværre var der ikke så meget aktivitet på dette glasværk, kun en enkelt glasmester der var ved at forme en meget smuk vase.

Vi kører tilbage til campingpladsen, www.orrefors-camping.se for at slappe af resten af dagen, og planlægge hvad de næste par dage skal gå med.

Lørdag kører vi en tur til Kalmar, for at se Kalmar Slot www.kalmarslott.se og tage lidt billeder. Da vi alligevel er så tæt på, kører vi lige en smuttur over til Øland, vel vidende at det ikke er noget for os på denne tid af året, det må vente til en anden gang, og så bliver det uden for den største sæson hvor der så er lidt mere roligt. Vi kører tilbage til campingpladsen, for at nyde denne inden vi igen vender næsen hjemad til Gilleleje søndag.

Der kommer en selvstændig artikel omkring Orrefors camping, det fortjener denne plads med en dejlig beliggenhed i den Smålandske natur.