Starten på det hele

Den første start på vores campingliv, var en Adria 305 fra 1984, den blev købt i juni 1986 af privat sælger fra Hundested.
Den beholdt vi kun til 1987, så havde vi fået nok af dette liv, aldrig mere camping og slet ikke med 2 hunde som vi havde dengang, Beagler, dejlige hunde men ikke til camping.


Det var Bijé der hjalp os med dette salg, dengang lå de på Blytækkervej i Hillerød, det der siden blev deres pladeværksted, da de flyttede til Kagerup.

Dette er godt nok ikke vores campingvogn på billedet, men den vi havde var magen til, desværre har jeg ikke nogen billeder af den. Jeg har forsøgt at spore om den stadig eksisterer og kører, men forgæves.

Så forsøger vi igen

Denne gang med en Dethleffs New Line 395 HK fra 1989, med Isabella Ambassador fortelt. Dette flotte træk købte vi hos PJ Caravan i Roskilde, www.pj-caravan.dk   i den sidste uge af vores sommerferie.

Den skulle selvfølgelig afprøves, så vi kørte 3 dage til Møns Klint for at se om det nu var det rigtige vi havde gjort.  De 2 Beagler var ikke mere og den nye hund vi efterfølgende havde fået, var nok mere til camping, det er en Cairn Terrier.

Et nydeligt træk, med et flot fortelt, her dog brugt som solsejl. Det er Ursula der ligger i forgrunden og nyder det.

Vognskifte

Nu havde vi afprøvet campinglivet igen med Dethleffs'en og var overbeviste om at dette skulle fortsætte, men med en lidt større campingvogn så vi ikke også skulle bruge spisepladsen som soveplads.

Denne Wilk er jo ikke født med fast seng, det var 2 siddegrupper, men vi lavet den forreste om til seng, dog uden springmadras.

Dethleffs'en blev givet i bytte på en Wilk Stern 400 SG fra 1997, hertil var et Isabella New Line solsejl, dette mente vi var nok i første omgang. Denne blev købt i juni 2000 hos Brohallen i Nr. Alslev.

Efterfølgende købte vi et Isabella Minor Blue helårstelt, da vi godt kan lide at starte tidligt og slutte sent på campingåret og her var solsejlet ikke nok.

Vores 3. campingvogn på sin plads i forhaven.

Endnu et skifte

Så har vi igen skiftet, endnu gang  til en lidt større. Vi havde været på campingudstilling i Bella Centret 2002 og her faldt vi for indretningen fast seng i forenden med springmadras og siddegruppe i bagenden dette have denne Wilk Sport 460 HTD. 
Denne campingvogn blev købt hos Bijé Fritid og Camping
www.bije.dk   Vores universaltelt havde vi beholdt fra den forrige, så vi købte igen et solsejl, Isabella Sun Blue.

Her står den på vores faste plads til campingvognen i forhaven.

Så skiftede vi igen

Det er nu juli 2004 og denne gang har vi valgt en Tabbert Vivaldi 495 HE Nordic med alt tænkeligt udstyr, bl.a. Alde centralvarme, el-gulvvarme, emhætte, Reich mover og Fiamma posemarkise.
Herudover købte vi et Isabella Capri Lux fortelt, i troen på, at dette ville vi bruge rigtig meget. Med hensyn til forteltet tog vi fejl, det har kun været brugt i max. 14 dage, det var ikke os med sådan et, så det er solgt, og vi har så til markisen købt en front og en side, så der kan lukkes af for vind og regnvejr.
Hele denne herlighed blev købt hos KG Caravan i Kolding
www.kg-camping.dk   Selvom det var en bestillingsvare med Alde centralvarme, leveringstid 8 uger, så blev den leveret til den aftalte tid og uden nogen fejl.

Her står vores hidtil bedste campingvogn på "campingpladsen" i forhaven, denne gang måtte jeg dog øge fliselængden med 2 meter for at hele vognen kunne stå der.

Endnu et skifte

I juni måned 2009 bestemmer vi os for at skifte Vivaldi'en ud, med en anden Tabbert der var lettere. Grunden til dette er, at næste gang der skal skiftes bil, vil vi have en "almindelig" bil, altså ikke en 4x4 mere. Valget falder på Rossini 450 HTD, ikke en ægte Tabbert, men en Knaus Südvind der er forklædt. Egenvægten på den er bare 1030 kg. og totalvægt 1300 kg. så der bliver noget at vælge imellem, når bilen til sin tid skal skiftes.
Denne Tabbert blev ligesom vores forgående også købt hos KG Camping i Kolding.

Sidste nye CV

Endnu engang blev det et hurtigt skifte af cv, Rossini'en svarede ikke helt til det vi ville have. Vi var overbeviste om at det skulle være dobbeltseng, da vi skiftede til denne lettere cv, men her havde vi forregnet os, enkeltsengene var bedre for os, derfor skiftet.
At vores nye Adria så også er lettere end Tabbert'en, er så kun endnu et plus, egenvægt 1000 kg. total 1300 kg.
Gad vide om ringen er sluttet, vores første campingvogn var en Adria 305, nu er vi tilbage hos Adria.
Denne cv blev ligesom vores 2 forgående, købt hos KG CAMPING i Kolding, det er ved at blive en vane at handle hos dem, sikkert fordi vi altid har fået en særdeles god behandling.Stof til eftertanke!

Er det ikke underligt som ens indstilling til ting skifter?

Jeg kan huske, da vi i 1987 købte vores første campingvogn, Adria 305, syntes vi at den var utrolig stor at køre med, den vejede 750 kg. totalt og havde en længde på 416 cm. inkl. træktøj og en bredde på 203 cm. Man var de første gange næsten gennemblødt af sved på grund af denne "voldsomme" campingvogn og vi skulle aldrig have nogen der var større.

Da vi fik Tabbert'en i 2004 havde jeg selvfølgelig taget trailerkort, jeg kunne have valgt at få vejet den ned, men i mine øjne er dette at snyde sig selv, det er jo den samme campingvogn du har bagefter.

Idag hvor vi igen kører med en let CV, er trailerkortet ikke nødvendigt, fordelen er så nu, at jeg kun skal tænke på maxvægten på krogen, hvad CV'en vejer totalt, er ligegyldigt, blot jeg ikke kommer over krogens maxvægt.

Mærkeligt nok gav den aflagte prøve mig en helt anden køremåde, men jeg tog også mit kørekort helt tilbage i 1968, så det er måske sundt med en genopfriskning af tingene.


Lige lidt nostalgi, dette billede er taget i vores første campingvogn, Adria 305 som vi købte i 1987. Dengang var håret mørkt, man røg pibe og var nybagt campist.
Ak ja, meget har ændret sig siden, håret har jeg stadig, kortere og lidt gråt, tobakken er lagt på hylden d. 9. februar 1995, og jeg er ikke begyndt igen, men min kone ryger stadig så jeg er ikke "frelst", men camperer, det gør vi heldigvis stadig og med stor glæde.