Det Sjællandske Cairn terrier skue 2009

7. juni 2009

2. udstilling for Hulda

 

Så kom dagen, hvor Hulda skulle på sin anden og sidste udstilling som baby, efter denne udstilling bliver det i hvalpeklassen. Dette var en udstilling arrangeret af http://www.cairn-terrier.dk , på Egemosegård ved Stenløse. Der var ialt tilmeldt 55 Cairn terrier, fra babyklassen til seniorklassen.

 

Jeg havde endnu engang ikke haft meget tid til at træne med hende, men lidt var det dog blevet til, så måtte jeg bare håbe at det var nok. Vi ankommer til Egemosegård og parkerer bilen på marken, ikke langt fra hvor udstillingen skulle finde sted, nemlig i det bagerste af haven til det flotte gulmalede stuehus, og meget idyllisk, med heste gående på engen nedenfor haven.

 

Vi finder en plads under lidt træer, hvis det skulle begynde at regne, da vi ikke havde været så forudseende som andre, at tage et udstillingstelt med. Da vi skulle i ringen som de første, fik vi hurtigt stillet vort trimmebord op, så der kunne laves de sidste forsøg på at få hende til at stå ordentligt.

I babyklassen var der kun 2 hunde, så nogen vil nok sige, jamen så kan hun jo ikke blive dårligere end nr. 2, det er delvis rigtigt, men man kan jo også blive kasseret fordi hunden i type ikke var god nok, dette sidste viste vi i forvejen ikke ville komme på tale, medmindre dommeren var i ualmindeligt dårligt humør.

 

Jeg havde set mig omkring, for at se hvordan den anden baby tæve så ud, men kunne ikke få øje på den og da vi blev kaldt i ringen viste jeg ikke hvad vi var oppe mod. Da dommeren havde set på Hulda, først i bevægelse siden på udstillingsbordet, var der kun at vente. Den anden tæve var en lille sød 5 mdr. gammel hund, lige så fjollet som vores og samme farve, lys brindle.

 

Nu kom de nervepirrende minutter, hvor vi begge skulle i ringen samtidig, så dommeren kunne se hundene sammen i bevægelse og derudfra træffe sin afgørelse. Vi var heldige, Hulda løb af med sejren og blev nr. 1 samtidig fik hun Kennel Sidse Cairn’s vandrepokal fra 1992, hvor vi nu skal have indgraveret hendes navn. Kennel SidseCairn, er den kennel hvor Ursula kom fra, så vi er meget stolte over denne pokal.

Jeg ved ikke om Hulda var flov, men hun kunne nu godt have vendt hovedet mod fotografen.